warden yang mendera Mohamad Thaqif berdepan hukuman mati

Loading...

KUALA LUMPUR – Polis mengklasifikasikan semula kes kematian pelajar tahfiz yang dilapor dipukul pembantu warden asrama sekolahnya sebagai kes bunuh.…

Continue Reading →

Loading...

Apa Yang Anda Perlu Tahu Tentang 4 Jenis Makanan Ini

Loading...

Tulisan ini juga agak kontroversi dan ada juga yang cuba menuduh saya dibayar oleh pihak tertentu. Haha. Kepada sesiapa yang…

Continue Reading →

Loading...

Memori iPhone Penuh, Begini Cara Mudah Membersihkannya

Loading...

Masalah tidak cukup ruang memori adalah perkara biasa kepada kebanyakan pemilik iPhone. Ini kerana terlampau banyak benda yang tidak digunakan…

Continue Reading →

Loading...

Pelajar tahfiz, Mohamad Thaqif Amin meninggal dunia

Loading...

JOHOR BAHRU – Pelajar madrasah tahfiz di Kota Tinggi, Mohamad Thaqif Amin Mohd Ghaddafi,11, disahkan meninggal dunia kira-kira jam 2.05…

Continue Reading →

Loading...

Makanan pembersih racun rokok

Loading...

Perokok sememangnya tahu bahaya merokok bagi kesihatan tapi tidak semua dari mereka mampu berhenti terutama jika telah menjadi perokok aktif…

Continue Reading →

Loading...

Fungsi ‘Broadcast’ dalam WhatsApp

Loading...

‘Broadcast’ membolehkan anda menghantar mesej kepada ramai orang pada masa yang sama. Kelebihan ‘Broadcast’ adalah si penerima tidak tahu bahawa…

Continue Reading →

Loading...

Perbezaan lokasi sebenar & lokasi palsu yang dikongsikan melalui WhatsApp

Loading...

Tahukah bahawa anda boleh menghantar lokasi palsu melalui WhatsApp? Pernahkah anda terfikir sama ada lokasi kedudukan yang dihantar oleh kawan/girlfriend/boyfriend…

Continue Reading →

Loading...

Ketahui status msg WhatsApp anda – Sudah diterima, dibaca atau tidak

Loading...

Caranya: Buka mana-mana msg yang anda telah hantar tapi belum mendapat balasan. Sentuh dan tahan sehingga ‘highlight‘ biru muncul. Pergi…

Continue Reading →

Loading...

Cara menghilangkan tik biru atau status ‘telah dibaca’ pada WhatsApp penghantar

Loading...

Jika kita menghantar mesej WhatsApp pada seseorang kita tahu bahawa status 2 tik berwarna biru bermaksud mesej telah sampai dan…

Continue Reading →

Loading...

Tanda-tanda kolestrol tinggi dalam badan

Loading...

Aku ada baca Tanda-tanda Kolestrol dalam badan.Nak share kat sini untuk rujukan akan datang.Mana tau kan,ada lagi simptom macam ni,boleh…

Continue Reading →

Loading...